Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurdun dört bir yanında Büyük Zafer’in 102. yılı coşkusu..

Mustafa Kemal Atatürk komutasında,

Mustafa Kemal Atatürk komutasında, 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde tarihin en büyük kahramanlık destanlarından biri yazıldı. Büyük Zafer’in 102. yılı, 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye’de kutlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti, Büyük Zafer’in 102’nci yılını coşkuyla kutluyor. Türkiye’den çeşitli illerindeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarından renkli görüntüler kaydedildi. İstanbul’daki törenlerin ilk adresi ise Taksim’deki Atatürk Anıtı oldu. İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sırasıyla Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan resmi tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de katıldığı resmi törenin ardından, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koyduğu ikinci bir tören düzenlendi. Anıttaki törenin ardından Vatan Caddesi’ndeki kutlamalara geçildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’inci yıl kutlamaları için düzenlenen resmi törenlere katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “30 Ağustos; eğitimde, bilimde, sanatta, kültürde, teknolojide, sanayide, her alanda yeni zaferleri bize işaret ediyor” diyen İmamoğlu, “Bu kapsamda, umuyor ve diliyorum ki, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yeni zaferleri, bu alanlarda coşkuyla elde eden bir milletin evlatları oluruz. Ancak bu şekilde biz Mustafa Kemal Atatürk’e, bu zaferi kazanan atalarımıza layık birer birey oluruz” şeklinde konuştu.

Vali Gül, Tokel ve İmamoğlu, Taksim’deki tören bittikten sonra İstanbul Valiliği’ne geçti. Üçlü, 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Resmi törenlerin sonuncusu, Vatan Caddesi’nde gerçekleştirildi. Tören arabasına binen Gül, Tokel ve İmamoğlu, bando eşliğinde halkı selamladı. Etkinliğe yoğun katılım gösteren yurttaşlar, zaman zaman yağan yağmura aldırış etmeden, Türk bayrakları ve alkışlar eşliğinde geçit törenine renk kattı. Selamlamanın ardından Gül, Tokel ve İmamoğlu, protokoldeki yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos mesajı okundu. Tören, askeri birliklerin geçit merasimiyle sona erdi.

Reklamı Geç