Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yiyecek ve İçecek Sektöründe Kariyerinizi Güçlendirin!

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) ve İTO

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) ve İTO 17 No.lu Restoran ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Meslek Komitesi ‘nitelikli personel’ eksikliğine çözüm olarak sektöre yönelik kapsamlı ve ücretsiz bir eğitim programı sunuyor. 21 Nisan – 10 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek olan program, dünya standartlarında hizmet verebilecek nitelikli çalışanlar yetiştirmeyi hedefliyor. Restoran işletmeciliğinden barista uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede verilecek olan eğitimler sonunda başarılı olan katılımcılar, sertifika almaya hak kazanacak. Katılımcılar, İstanbul’un en iyi restoran ve kafelerinde kariyer imkanı yakalayacak..

Türkiye’de pek çok sektörün ortak sorunu nitelikli personel bulmak…İşverenlerin hangi mesleklerde ve sektörlerde eleman aradığını ortaya koyan İŞKUR verilerine göre hizmet sektörü en çok eleman aranılan sektörlerin başında geliyor.  Ekonomik kalkınmanın temel taşlarından birini oluşturan hizmet sektöründe, yüksek kaliteli hizmet sunmak için donanımlı, bilgi ve beceri sahibi profesyonellere ihtiyaç duyuluyor. İyi eğitim almış bir personel, müşteri memnuniyetini arttırmak, iş verimliliğini yükseltmek ve sektörün standartlarını belirlemek konusunda büyük bir fark yaratıyor. Bu bağlamda, hizmet sektöründe mesleki eğitimin önemi ortaya çıkıyor. Bu alanda verilen eğitim; yalnızca iş gücüne değil, aynı zamanda sektörün sürdürülebilir büyümesine de büyük katkı sunuyor. İTO 17 No.lu Restoran ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Meslek Komitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ)Sürekli Eğitim Merkezi bu farkındalıkla, yiyecek ve içecek sektöründeki profesyonellerin gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda sektörün en büyük sorunu olan nitelikli eleman ihtiyacına radikal bir yaklaşımla çözüm sunuluyor.

Hizmet sektöründe başarının başarı, sadece deneyime dayalı değildir; doğru eğitimle şekillenen bilgi, beceri ve tutumlarla mümkün olduğu gerçeğinden yola çıkan İTO 17 No.lu Komite ve SEM, gerçekleştirdiği kapsamlı ve ücretsiz eğitim programının ikincisini düzenlemeye hazırlanıyorlar.

İŞ GARANTİSİ SUNAN PROGRAMIN AMACI NEDİR?

Bu alanda; rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlilikleri kazanmış, dünya standartlarında hizmet verecek kaliteli insan gücüne ihtiyaç duyuluyor.  Yiyecek içecek hizmetlerinin sunulduğu yerlerde, besinlerin hazırlanması ve servisinde görevli olan personelin eğitimli ve bilgili olması, hem hizmet verilen yerin kalitesi ve sürekliliği hem de tüketici sağlığının korunması açısından çok önemli. Bu ve benzeri nedenler, kaliteli ara kademe insan gücünü yetiştirmeyi zorunlu hâle getirmiş durumda. İş garantisi sunan program aracılığıyla nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesi amaçlanıyor. Çok hızlı bir gelişme gösteren sektörde çalışmak isteyenlerin kariyer yolculuklarının başlangıcı olan SEM, katılımcılara iş garantisi sunuyor.

İTİCÜ SEM, yiyecek ve içecek sektöründe çalışan servis personelleri için kapsamlı bir eğitim programı düzenliyor. Programda, servis hizmetleri alanında nitelikli çalışan ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Eğitim programı; hijyen ve sanitasyon kurallarından müşteri ilişkilerine, uluslararası servis çeşitlerinden pratik uygulamalara kadar geniş bir yelpazede bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlıyor. Eğitimler sonunda başarılı olan katılımcılar, sertifika almaya hak kazanacaklar ve İstanbul’un en iyi restoran ve kafelerinde kariyer imkanı yakalayacaklar.

‘RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ’Nİ DE KAPSIYOR

İTO 17 No.lu Komite ve İTİCÜ SEM tarafından düzenlenen  ‘Restoran Servis Hizmetleri Eğitim Programı’, yiyecek ve içecek hizmetleri sektöründe çalışan veya çalışmak isteyen kişiler için önemli fırsatlar sunuyor. Programın amacı, rekabet koşullarına uyum sağlayabilecek, dünya standartlarında hizmet verebilecek nitelikli çalışanlar yetiştirmek. Eğitim sayesinde katılımcılar, servis hizmetlerinin yanı sıra ‘restoran işletmeciliği’ alanında da temel bir eğitim almış olacaklar. Eğitim sayesinde katılımcılar, kariyerlerini ‘restoran işletmeciliğine’ yönelik olarak ilerletme fırsatı bulacaklar.

UYGULAMALI BARİSTA EĞİTİMİ DE VAR

Eğitim programında sektöre ilişkin farklı birçok içerik yer alıyor. Bunlar arasında; menü hazırlarken dikkat edilecek hususlar, sipariş edilen yemeklerin servisi ile ilgili uygulamalar, içecek ve yemek uyumu, konuk karşılama ve uğurlamaya yönelik mesleki İngilizce, İstanbul mutfak kültürü, çay kültürü- servis ve sunumu, uygulamalı barista eğitimi gibi başlıklar dikkat çekiyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİMLER 3 HAFTA SÜRECEK

21 Nisan – 10 Mayıs 2025 tarihleri arasında İTİCÜ Sütlüce Yerleşkesinde 3 hafta sürecek olan eğitimler, 9.00 – 16.00 saatleri arasında ve yüz yüze gerçekleşecek. ‘Ücretsiz’ olarak verilecek olan eğitimleri için son başvuru tarihi ise 16 Nisan 2025. Eğitim süresince katılımcıların kazandığı bilgi, beceri ve tutumlar çeşitli ölçme araçları ile değerlendirilecek. Program sonunda da teorik ve uygulamalı sınav yapılacak ve sınavları başarıyla tamamlayan katılımcılar, sertifika almaya hak kazanacak.

Detaylı bilgi ve ön kayıt için sem.ticaret.edu.tr ’yi ya da da Instagram’dan @ticaretedutr ve @itokurumsal hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

Reklamı Geç