Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TUSGİD, Siyaset ve Ekonomi konferansında Kılıçdaroğlu’nu ağırladı..

Sosyal sorumluluk projeleri ve

Sosyal sorumluluk projeleri ve toplumsal bilinçlendirme çalışmalarıyla sıkça gündeme gelen Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği TUSGİD, düzenlediği “Ekonomi ve Siyaset” konulu konferansta CHP önceki dönem genel başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı. Programın açılış konuşmasını yapan TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş, Tunceli’nin değerlerine ve önemine vurgu yaparken; siyeset-ekonomi ilişkisini değerlendiren Kılıçdaroğlu, iktidarın uyguladığı politikayı “soykırım ekonomisi” olarak niteledi.

Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği TUSGİD’in Kozyatağı Hilton Otel’de düzenlediği “Ekonomi ve Siyaset” konulu programda CHP önceki dönem genel başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yoğun ilgi altında karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda TUSGİD’in kuruluş amacı ve faaliyetlerine yönelik kısa bir sunum yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş, “Tunceli insanı aydındır. Tunceli’nin okur-yazar oranı yüksektir. Tuncelililer çocuklarını okutmak isterler, başka alternatifleri de yoktur. Tuncelili iş insanları açısından da yeni yeni bir takım güzel gelişmeler var. Bireysel başarıyı yakalamış çok sayıda Tuncelili iş insanımız var. Hatta ilk 500’de firmamız bile var” dedi.

“Bizler de TUSGİD olarak bu iş insanlarımızın başarısını öne çıkarmak ve takım ruhu ile ülkemize ve yöremize faydalı olmak için çalışmalar yapıyoruz” diyen TUSGİD Başkanı Bektaş, “Hani bir Türkü vardır. Dersim 4 dağ içinde diye. Dersim gerçekten de 4 dağ içinde, etrafı, havası, doğası, suyu, kaynakları hepsi birbirinden güzel. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş mücadelesi verirken başkent Ankara’nın Kayseri’ye taşınması gündeme gelince, “Biz buraya kaçmaya değil savaşmaya gerekirse ölmeye geldik” diyen mebus Tunceli mebusu Diyap Ağa’dır. Yine siyasetimizin değerleri Kamer Genç, Mehmet Moğultay, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu iyi ki varsınız” şeklinde konuştu.

Sözlerine Osmanlı’dan günümüze ekonominin gelişini özetleyerek başlayan CHP önceki dönem genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Osmanlı sanayi devrimini kaçırdığı için battı biz de teknoloji devrimini kaçırırsak işimiz çok zor olacak. Dünyaya hükmeden bir Osmanlı’dan parasını basamayan bir Osmanlı’ya gelmişiz. Bugün geldiğimiz noktada batıda bizim gerimizde olan Yunanistan, Romanya, Bulgaristan hepsi geldi bizi geçti. Yine uzak doğudan bizim çok gerimizden olan Çin, Vietnam, Hindistan hepsi geldi bizi geçti gitti ve biz hala yerimizde sayıyoruz. Tüm bu sonuçların nedeni siyaset kurumunun Türkiye’yi sağlıklı şekilde yönetememesinden kaynaklanıyor” dedi.

“Ekonomi, sınırsız ihtiyaçlarla sınırlı kaynakları dengelemektir” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunu yapacak olan devlettir, devletin kurumu planlama teşkilatıdır. Tıpkı evimizdeki gibi ihtiyaçları doğru sıralamak ve tercihleri yerinde kullanmak gibi. Devlet dediğiniz kurum liyakat üzerine kurulur. Liyakat işi ehline teslim etmek demektir. Siyaset kurumu ile devlet arasında önemli bir denge vardır. Sosyal hukuk devleti adalet temelinde şekillenir. Şeffaflık vardır. Hesap verilebilir ve sorulabilir bir sistem vardır. Vatandaş istediği tüm bilgilere rahatlıkla ulaşır. Oysa bizde benim deyimimle ‘beşli çete’nin aldığı ihalelerin hesabını kamuoyu Londra’daki danışmanlarının yayınladığı bilgilerden öğreniyor” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Bektaş’tan Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür plaketi..

Aralarında ünlü yer bilimci deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan gibi ünlü isimlerin de bulunduğu katılımcı konukların siyaset, ekonomi, dış politika ve ülke gündemine yönelik çeşitli konularda yönelttiği sorulara Kılıçdaroğlu tek tek yanıt verdi. Büyük ilgiyle takip edilen programın sonunda TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi. Sahnede yoğun ilgiye maruz kalan Kılıçdaroğlu, TUSGİD yönetimi ve konuklarla da günün anısına hatıra fotoğrafı verdi..

Reklamı Geç