Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tartışma ve polemiklerle kaybedilecek tek bir saniyemiz yok…”

31 Mart yerel seçimlerinde

31 Mart yerel seçimlerinde açık ara farkla ‘Orhan Çerkez’ diyen Çekmeköy’de değişim, dönüşüm, yenileşme ve gelişme hamlesi hız kesmiyor. Geçen 4 aylık kısa süreçte hayatın her alanında hissedilen hizmet ve yatırımlar fark yaratıyor. “Başkan Orhan Çerkez’le Çekmeköy’ümüz tam yol ilerliyor” diyen CHP’nin önde gelen isimlerinden Hüseyin Turgut, kasıtlı olarak yaratılmak istenen bazı tartışma ve polemiklerle kaybedilecek zamanlarının olmadığını, 1994’ten bugüne tam 30 yıl aradan sonra ilk kez kazanılan Çekmeköy’de 320 bin nüfusa sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışı ile eşit, adaletli ve hakkaniyetli hizmet için herkesin elbirliğiyle çalışma ve mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çekmeköy’de önde gelen isimlerinden, önceki dönem ilçe başkan yardımcısı, İBB Meclis Üyesi, SHP ve CHP dönemlerinde yönetim kurulu üyesi ve milletvekili aday adayı Hüseyin Turgut, www.yerelgazete.com.tr ye verdiği özel demeçte; 31 Mart’ta büyük bir zafere imza atarak ‘değişim’ ve ‘yenileşme’ diyen Çekmeköy’ün yeni başkan Orhan Çerkez’le tam yol ilerlediğini açıkladı. Özellikle son zamanlarda bazı çevrelerce kasıtlı olarak yaratılmak istenen bazı tartışma ve polemiklerle kaybedecekleri tek bir saniyelerinin dahi olmadığını kaydeden Hüseyin Turgut, 1994’ten bugüne tam 30 yıl aradan sonra ilk kez kazanılan Çekmeköy’de 320 bin nüfusa sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışı ile eşit, adaletli ve hakkaniyetli hizmet için herkesin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışması gerektiğini söyledi.

Çekmeköy’ün geçen sadece 4 aylık kısa süreçte yeni başkan Orhan Çerkez ve ekibinin üstün gayretleriyle hayatın her alanına dokunan hizmet ve yatırımlar kazandığına işaret eden Hüseyin Turgut, ‘değişim’, ‘dönüşüm’, ‘yenileşme’ ve ‘gelişme’ hamlesinin son sürat devam ettiğini ifade etti. Başkan Çerkez’in göreve gelir gelmez 20-25 gün içerisinde tüm belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerini atayarak hizmet çarkını hiç kesintiye uğratmadan sürdürdüğünü hatırlatan Turgut, “İşte 38 yıllık belediyecilik tecrübesi budur” dedi.

Başkan Orhan Çerkez ve ekibinin gece-gündüz demeden gerçekleştirdikleri çalışmalar neticesinde ilçeye muazzam hizmet ve yatırımlar kazandırıldığına vurgu yapan Hüseyin Turgut, artık sosyal, demokrat ve halkçı belediyecilik anlayışının hakim olduğu Çekmeköy’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Ekrem İmamoğlu ile de kurumsallık noktasında tam bir uyum içerisinde hareket edildiğini ifade ederek yapılan işlerin bir kısmını şu şekilde özetledi:

“Tüm mahallelerde ‘Halk Günü’ buluşmaları, sosyal tesislerin ekonomik sıkıntıdaki vatandaş lehine yeniden düzenlenmesi, 2 taziye evi, 2’si bitmiş 1’i devam eden çocuk kreşleri, kadın emeği parkı, topraksız tarım projesi, mahalleler arası ulaşım için ücretsiz ring seferleri, günlük 5 bin aileye sıcak yemek çıkaran aşevi, emekliler lokali, Merkez Mahallesi’nde kapalı Pazar yeri çalışması, Fiba-Life sitesi önündeki parkın benzin istasyonu yapılmaktan kurtarılarak vatandaşa yeşil alan olarak kazandırılması, belediyeye ait adeta işgal altındaki 190 yerin sözleşmelerinin güncellenerek halkın hizmetine sunulması gibi bir çok çalışma yapıldı, yenilerinin yapılmasına devam ediliyor.”

Çekmeköy’ün her derdine köklü çözümler üreten Başkan Çerkez’in, ilçedeki tüm siyasi kesimlerle olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi örgütü ile de tam bir uyum içerisinde olduğunu söyleyen Hüseyin Turgut, “O artık 320 bin nüfuslu tüm Çekmeköy’ün belediye başkanı. Seçildiği günden itibaren parti rozetini kalbine saklayan Başkanımız Çerkez ve meclis üyelerimizin birinci önceliği Çekmeköy halkıdır. Hizmette partizanlık olmaz. Belediye herkesin belediyesi ve aslolan Çekmeköy’dür” şeklinde konuştu.

Çekmeköy’e daha güzel hizmetler için elbirliği ile güçbirliği yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Hüseyin Turgut, “Partimizin önümüzdeki süreçte ileriye dönük daha büyük hedefleri var. Önümüzde bir tüzük kurultayı var ve bu kurultayda önemli kararlar alınacağına inancım tam. Yapılacak ilk genel seçimde; Çekmeköy, İstanbul, Ankara ve daha nice sayısız yerlerdeki yerel yönetimlerimizin üstün başarıları ile Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının önü açılacaktır. Mutlak zafere giden bu yolda; daha çok çalışarak, daha çok mücadele ederek, daha çok emek ve gayret sarfederek birlik, beraberlik ve dayanışmamızı daha da büyüteceğiz” dedi.

Reklamı Geç