Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ŞEHİTLERİMİZ ANISINA BURUK BİR HAVADA BAŞLADI..

Yenikapı memleket günleri kapsamında

Yenikapı memleket günleri kapsamında her yıl düzenlenen geleneksel Tokat Tanıtım Günleri, bu yıl hain terör saldırısı sonucu verdiğimiz şehitlerimiz anısına sessiz, sedasız bir şekilde başladı. Müzik ve gösterilerin olmadığı ilk gün yerel yöneticiler ve siyasilerin katılımıyla gerçekleşen açılış programında teröre karşı kararlılık ve birlik, beraberlik mesajları verildi.

Köklü tarihi, kültürü, turizmi ve zengin mutfağı ile Anadolu’nun kadim şehri Tokat, bu yıl da İstanbul’a taşındı. Bu yıl 5.’si düzenlenen Tokat Tanıtım Günleri Yenikapı etkinlik alanında başladı. Bu yıl hain terör saldırısı sonucu verdiğimiz şehitlerimiz anısına sessiz, sedasız bir şekilde start alan tanıtım günlerinde, şehrin birbirinden farklı lezzetleri ve kent kültürü tanıtılıyor. İlk gün programı yerel yöneticiler ve siyasilerin katıldığı açılışla tamamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğindeki etkinlik TOKKON, TOKDEF, TÜMTOKKON, TEKKON, İSTOKDEF, ZİLDEF ve TALDEF organizasyonuyla gerçekleşiyor. Pazar gününe kadar sürecek olan etkinlik boyunca başta Tokat’tan gelen esnaflar ile yöresel gıda ve hediyelik eşya satıcıları, tüm hemşerileri Yenikapı’ya bekliyor.

Tokat Tanıtım Günleri açılış programı yerel yöneticiler ve siyasilerin katılımıyla gerçekleşti. Tokatlı yüzlerce sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve hemşerinin adeta akın ettiği açılışta; Tokat Konfederasyonu TOKKON Başkanı Ahmet Yılmaz, TÜMTOKKON Başkanı Galip Yılmaz, TOKDEF Başkanı İlhami Özel, TEKKON Başkanı Murat İlter, TÜMTOKDER Başkanı Hülya Gökçe, TALDEF Başkanı Turan Yavuz ve ZİLDEF Başkanı İsmail Bektaş sahnede elele konukları selamladı.

Açılış programı daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Tokat Vali Yardımcısı Kaya Çelik, CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Erbaa Kaymakamı İsmail Altan ve diğer katılımcıların konuşmaları ile devam etti. Köklü tarihi geçmişi, zengin doğası ve misafirperver insanı ile Tokat’ın gezip görülmeye değer eşsiz bir yer olduğuna vurgu yapan konuşmacılar, herkesi bu kadim şehri görmeye davet ettiler.

Tokat’ın lezzetleri, doğası, tarihi, kültürel ve yöresel değerlerinin tanıtıldığı Tokat Tanıtım Günleri 27 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

Reklamı Geç