Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtarlarla buluşan Ağıralioğlu’ndan siyasette alternatif 3. yol çıkışı..

Yeni parti kurma çalışmaları

Yeni parti kurma çalışmaları ile gündemde olan Türk siyasetinin etkili isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu, Anadolu Yakası Muhtarlar Buluşması’nda; “Siyasette alternatif 3. yol oluyoruz. Zorda, darda, sıkıntıda olduğumuz şu günlerde herkese bir memleket yükü teklif ediyorum. Bu şerefli bir yüktür, Sonbaharda ‘bismillah’ diyoruz” diyerek kesin ve net konuştu.

Tanınmış işadamlarımızdan Murat Uçar’ın İstanbul Muhtarlar Federasyonu ile birlikte düzenlediği Kozyatağı Hilton Otel’deki Yavuz Ağıralioğlu’nun Anadolu Yakası Muhtarlar Buluşması yoğun ilgi ve katılım altında gerçekleşti. İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ve çok sayıda muhtarın yanı sıra; MODOKO Başkanı Koray Çalışkan ve KASDER Başkanı Rahmi Sezer gibi çeşitli STK ve işdünyası temsilcilerinin de katıldığı coşkulu programda salondaki herkesle tek tek tokalaşan Yavuz Ağıralioğlu’na yönelik yakın ilgi gözlerden kaçmadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda önce Yavuz Ağıralioğlu’nun hayat hikayesini anlatan kısa sinevizyon gösterimi yapıldı ardından muhtarlar adına İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, işdünyası adına MODOKO Başkanı Koray Çalışkan ve STK’lar adına ise KASDER Başkanı Rahmi Sezer birer konuşma gerçekleştirerek ekonomik, sosyal ve siyasal sıkıntılara ilişkin görüşlerini dile getirdiler ve çözüm önerilerini ifade ettiler.

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, “Devletle milletinin arasında önemli bir köprü olan muhtarlık kurumunu yeni yasasıyla geleceğe taşımak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İşadamı Murat Uçar da yaptığı konuşmada, “Sözün başı bismillah, yolun başı bismillah! Alnımızın akıyla alın teri dökerek çocuklarımıza içinde huzurla yaşayacakları bir vatan bırakmak gayretiyle bismillah” dedi.

Uçar, konuşması merakla beklenen Ağıralioğlu’nu, “Milletimizin öncüsü, hepimizin umutlarını yeniden yeşertecek olan ve memleket evlatlarının hayallerini gerçekleştireceğine canı gönülden inandığımız genel başkanımız Sayın Yavuz Ağıralioğlu’na mikrofonu bırakıyorum” sözleriyle davet etti.

Konuşmasına millet ve memleket sevdasıyla çıktıkları yolu anlatarak başlayan Yavuz Ağıralioğlu, huzurla yaşanacak, karnı tok başı dik insanların vatanı için hayaller kurduğu bir ülke için kolları sıvadıklarını kaydetti. Siyasette yeni bir yol, yeni bir anlayış ve yeni bir vizyon için yola çıktıklarını söyleyen Ağıralioğlu, hiç kimseyle kavga etmek ve laf yarıştırmak gibi bir dertlerinin olmadığını ifade etti. Ülke ve milletçe darda ve zorda olduğumuzu kaydeden Ağıralioğlu, ekonomi başta olmak üzere sosyal ve siyasal manada çok kötü bir gidişat sergilediğimizi ve bunun sorumlusunun da ülkeyi yöneten siyasiler olduğunu dile getirdi. Aynı şeylerin yapılarak farklı sonuçların beklenmesinin doğru olmadığını anlatan Ağıralioğlu, “Demek ki artık farklı şeyler yapmak gerekiyor” dedi.

Memleketin güçlü yarınları için yeni bir mücadele yolunu seçtiklerini söyleyen Ağıralioğlu, milletin istek ve talepleri doğrultusunda hareket ettiklerini ifade etti. Ağıralioğlu, “Size bir memleket yükü teklif ediyorum. Bu, şerefli bir yüktür. Bizler bugüne kadar bu yükü, şerefimizle taşıdık. Memleketin zor gününde yeni bismillahlarla bu yükün altına hep birlikte omuz vereceğiz. Siyasette kavga etmeye, oy derdine düşüp onla bunla münakaşa etmeye değil, 85 milyonu kendinden görmenin sorumluluğuyla ‘bismillah’ diyoruz. Tüm yaşanmışlıklardan ders çıkarıp yeni bir merkez ve beraberlik zemini inşa edeceğiz. İnşallah yeni bir siyasi tasavvur sunacağız milletimize” şeklinde konuştu.

Programın sonunda toplantıyı Muhtarlar Federasyonu ile birlikte tertip eden İşadamı Murat Uçar tarafından Yavuz Ağıralioğlu’na üzerinden ‘Bismillah’ yazan bir hat tablosu hediye edildi. Yine Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ve muhtarlar da Ağıralioğlu’na günün anlam ve önemine binayen hediye takdiminde bulundular.

Yavuz Ağıralioğlu Kimdir?..

Yavuz Ağıralioğlu 1 Şubat 1972’de Trabzon’un Çaykara ilçesinin Eğridere köyünde doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Hatice’dir. 6 yaşına kadar Eğridere köyünde yaşadıktan sonra ailesi Sorgun, Yozgat’a yerleşmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Sorgun’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur.1995-1997 yıllarında Alperen Ocakları Genel Başkanlığı; Muhsin Yazıcıoğlu’nun genel başkanlığı döneminde Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2011 yılında Büyük Birlik Partisi genel başkanlığına aday olmuştur. 2011 yılından itibaren Türkiye İnisiyatif Merkezi Başkanlığını yürütmektedir.

Mayıs 2018’de İYİ Parti’ye katılmış, 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili seçilmiş, ayrıca Temmuz 2018’den Temmuz 2019’a dek İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürütmüştür. 2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü ve 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yapmıştır. 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasına ve Millet İttifakı’nın HDP ile Kılıçdaroğlu’nun lehine anlaşmasına karşı çıkmış, seçimlerde Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıklamıştır. 28 Mart 2023’te 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti’den istifa etmiştir. 2024 yerel seçimlerinden sonra parti kuracağını açıkladı.

Reklamı Geç