Köy Konağı’ndan muhtarlık binasına, camiden okula, sağlık evi, asfalt yollar, otobüsler, park ve düğün salonu; Muhtar Nejat Girgin’nin kendi imkanları, halkın katkıları, belediye ve de çeşitli girişimlerle hayırseverlerin yapmasına önayak olduğu onlarca hizmet ve yatırımla Sırapınar, adeta küçük bir şehir modeli oluşturmuş durumda. Köy halkı hizmet ve yatırımların yeni dönemde de devam etmesini istiyor.
1999 yılından bu güne adeta bir belediye başkanı gibi çalışıp, köyüne sayısız hizmet ve yatırımlar kazandıran Sırapınar Köyü’nün sevilen Muhtarı Nejat Girgin, “Hizmetlerin artarak sürmesi için, halkımızın da güven ve teveccühü ile görev ve sorumluluk almaya devam edeceğim” dedi. Sırapınar halkı, Muhtar Girgin’in 15 yılda bölgeye kazandırdığı onca hizmet ve yatırımları takdirle karşılıyor.
Çekmeköy’e bağlı Sırapınar’ın kuruluşu, Osamanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman dönemine dayanıyor. Eskiden var olan şimdilerde ise suyu depolanarak evlere verilen köy girişindeki sıra sıra pınarlardan adını alan Sırapınar, İstanbul’un nezih ve şirin köylerinden biri. 1999 yılından bugüne Muhtar Nejat Girgin’le büyük bir değişim ve dönüşüm yaşayan Sırapınar, hizmet zengin bir köy.
Muhtar Nejat Girgin’in özverili çabaları sonucu köye kazandırılan bir çok hizmetle Sırapınar, büyük bir gelişim yaşamış ve yaşamaya devam ediyor. Köy halkı tarafından da sevilen Muhtar Girgin’in girişimleri ile; okulundan sağlık evine, köy konağından camisine, muhtarlık binası, düğün salonu, asfalt yollar, park ve daha bir çok hizmet bir bir hayata geçirilmiş.
Muhtar Girgin’in önayak olması ile bağışçı tarafından yaptırılan 12 derslikli Uçal İlköğretim Okulu sayesinde köyün eğitim seviyesi yükselmiş, bugün köyden avukat, doktor ve öğretmenler çıkmış. Girgin’ın avukat olan kızı da bu gençlerden biri. Yine bağışçı tarafından yaptırılan İlyas Cebir Sağlık Evi de bu girişimler sonucu köye kazandırılmış hizmetlerden.
Köylünün kendi imkanları ile yaptırılan caminin de tüm giderleri yıllardır muhtarlık tarafından karşılanıyor. Yine köy merkezine yaptırılan görkemli Köy Konağı binası da Muhtar Girgin’in eseri. 1 dükkan, 1 kahvehane ve 4 daireden oluşan köy konağının bir katı milli eğitime bağlı halk eğitime tahsis edilmiş, bir daire de cami imamına lojman olarak verilmiş.
Köyün görkemli yapılarından bir diğeri de yine Nejat Girgin’in tamamen kendi imkanları ile yapmış olduğu muhtarlık binası.Ayrıca köy merkezinde çocuk parkı ve civar köy halkının da kullandığı düğün salonu bile yapılmış. Eskiden Şile otobüslerini bekleyen köye şimdilerde ulaşım da artık çok kolay. Halk otobüsleri ayrı, İETT’ler ayrı her saat köye otobüsler vızır vızır… Günün her saatini köy halkıyla birlikte yaşayan Muhtar Nejat Girgin, köylüler tarafından sevilen ve sayılan bir isim.
Sırapınar Köyü için bugüne kadar yaptıkları hizmetleri ve bundan sonra yapmayı planladığı düşüncelerini gazetemize değerlendiren Muhtar Nejat Girgin, “1999 yılında göreve geldiğimde evlerde su bile yoktu” diyerek sözlerine başlıyor. Köyün yaklaşık 1.500 nüfusa sahip olduğunu, bu nüfusun yazın daha arttığını ifade eden Girgin şöyle konuştu:
“Göreve gelir gelmez işe eğitimden başladım. Sonra sağlık, ulaşım alt yapı derken büyük bir hizmet maratonunun içerisinde buldum kendimi. Köy Konağı, Muhtarlık Binası, Sağlık Evi, Cami, Okul derken bir de baktık ki bugünlere gelmişiz. İSKİ ile girişimlerimiz sonucu köyümüze eski parayla 2.5 trilyon liralık yağmur suyu toplama hattı kazandırdık. Kanalizasyon sorunumuz var ve bu sorunu inşallah yeni dönemde köklü bir çözüme kavuşturacağız.
Su depolarını çalışır vaziyete getirerek evlere su vermeye başladık. Doğalgaz için hakeza İGDAŞ’la aynı girişimlerde bulunup hizmeti kaptık. Mezarlıklarımızı düzenli hale getirdik. Sağolsunlar gerek belediyemiz gerekse işadamlarımız her zaman bize yardımcı oldu. Biz de kendilerini teşvik eden ve yol gösteren olduk. Buradan ilçemizin önceki kaymakamı Sayın Mehmet Arslan bey ve yeni kaymakam Sayın Cemal Hüsnü Kansız beyle Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Poyraz beye teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde de hizmet ve yatırımlar devam edecek. Yeni kanunla köyler artık mahalle olup Çekmeköy’e bağlanacak. Köyümüze kazandırdığımız bu 30 trilyon liralık malvarlığının belediyeye devrolmasından şahsen onur ve gurur duyuyorum.
Gelecek dönem halkımızın da güven ve teveccühü ile çalışmalarımızı daha da artırıp köyümüzün turizme açılması için çaba ve gayret sarfedeceğiz. Bölgemizde bulunan Şehitlik, Kızlar Bayırı, Tarihi Çınar Ağacı ve mesire yerleri gibi alanların tanıtımını yaparak günü birlik turizmi köyümüze kanalize etme gibi bir düşüncem var. Halkımızla yine elele verip köyümüzü kalkındıran hizmet ve yatırımları almaya devam edeceğiz.” YEREL GAZETE ÖZEL