Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LUDUS’LA ÇOCUKLAR HEM EĞLENİYOR HEM DE ÖĞRENİYOR..

Çekmeköy Belediyesi, Çekmeköy Kent

Çekmeköy Belediyesi, Çekmeköy Kent Konseyi ve Spor Gönüllüleri Derneği ortak projesiyle ilçe genelindeki 20 eğitim kurumunda 2.500 öğrenciyle LUDUS aktiviteleri başlatıldı. Kent Konseyi Başkanı Özgür Altıparmak ve Genel Sekreter Nurdan Keçeci, etkinliğin ilk gününde okulları ziyaret ederek yöneticilerle birlikte aktiviteleri yerinde izlediler..

LUDUS, Spor Gönüllüleri ‘ AB tarafından desteklenen okul öncesi çocuklar için fiziksel aktivite, spor ve oyun programı için bir model oluşturma ve geliştirme projesidir. LUDUS projesinin amacı 1- 6 yaş grubu çocuklara temel hareket eğitimi ve fiziksel aktivite yeterliliği kazandırarak sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu maksatla Çekmeköy Belediyesi, Çekmeköy Kent Konseyi ve Spor Gönüllüleri Derneği ortak projesiyle ilçe genelindeki 20 eğitim kurumunda 2.500 öğrenciyle LUDUS aktiviteleri başlatıldı.

Kent Konseyi Başkanı Özgür Altıparmak ve Genel Sekreter Nurdan Keçeci, etkinliğin ilk gününde okulları ziyaret ederek yöneticilerle birlikte aktiviteleri yerinde izlediler. Aktiviteler hakkında yapılan bilgilendirmede; “LUDUS’la hedeflenen eğlenceli fiziksel aktivitelerin ve spor programlarının geliştirilmesi ve uygulanması yoluyla çocuklarda hareket ve spor bilinci yaratmaktır” dendi.

Spor Gönüllüleri Derneği tarafından LUDUS Projesi kapsamında ulaşılan binlerce çocuğun, spor ve oyunu birleştiren keyifli aktivitelerle hem eğlendikleri hem de öğrendikleri kaydedildi. Kent Konseyi Başkanı Özgür Altıparmak; “Bu güzel sosyal sorumluluk projesinde emeği geçen tüm paydaşlara ve İstanbul Rumeli Üniversitesi LUDUS eğitmen öğrencilerine teşekkür ederiz. Çekmeköy için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Reklamı Geç