Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hem belediye hem ilçeye yönelik öneri ve uyarılarda bulundu..

Hafta sonu bölgenin yerel

Hafta sonu bölgenin yerel basın temsilcileriyle biraraya gelerek değerlendirmelerde bulunan CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı Çetin Çapan, yankı uyandıracak açıklamalar yaptı. Hem belediye hem de ilçe kanadına yönelik öneri ve uyarılarda bulunan Çapan, “Bazı gerçekleri söylemek ve yanlış gördüğüm noktalarda uyarmak boynumun borcu” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı Çetin Çapan, yerel basın mensuplarıyla biraraya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çekmeköy kamuoyunda gündem yaratacak açıklamalar yapan Çapan, hem partilisi ve hemşerisi Belediye Başkanı Orhan Çerkez’e, hem de ilçe başkanına öneri ve uyarılarda bulunarak bazı eleştiriler yöneltti. Büyük emeklerle başarılmış bir yerel seçimin ardından başlangıç şekli ve çıkış noktasının doğru olmadığını kaydeden Çapan, eleştirilerinin işlevsel değil ilkesel olduğunu vurguladı.

“31 Mart partimizin ve parti emekçilerimizin büyük başarısıdır” diyen Çapan; “Büyük bir mücadeleyi hep birlikte verdik ve sonuçta kazandık. Başkanımız Orhan Çerkez’le Çekmeköy’de yeni bir dönem başladı. Başkan Çerkez arkadaşımdır, aramızda en ufak bir sorun yok ama bazı fauller görüyorum. Geçen 4 aylık süreçte gördüğüm eksikleri söylemek ve yanlış noktalarda uyarıp önerilerde bulunmak boynumun borcu. Örneğin kadrolarla ilgili gördüğüm yanlışlıkları elbette söyleyeceğim” dedi.

Çetin Çapan, açıklamasında özetle şunları kaydetti: “Biz, 15 yıl boyunca ekibiyle birlikte bu şehri yanlış yöneten Ahmet Poyraz ve ekibini yendik. Şimdi geldiğimiz noktada sadece Ahmet Poyraz gitti geride kalan ekibi yine işbaşında. Elbette işinde namusuyla ekmeğini kazananlarla işimiz yok ama adı rüşvetçiye çıkanlar da derhal temizlenmeli ve yerine Çekmeköy’ün öz evlatları getirilmelidir. Belediyeler iş kurumu değildir ve böyle görülmesi de doğru değildir ancak geliştirilecek projelerle tabanın bu yöndeki beklentileri olabildiğince karşılanmalıdır. Bazı şeylere ‘bakacağız’ denmemeli, derhal yapılmalı. Kentin yıllardır kangren haline gelmiş köklü problemlerine köklü projeler acilen üretilmelidir.

Yıllardır muhalefette kalan parti örgütümüz başarının keyfini bile tam olarak yaşayamadı. Partiyle dalaşmak, dizayn etmeye çalışmak, yok saymak, suçlamak doğru değil. Örgüt toplanır belediye başkanını belirler ama belediye başkanının partisi olmaz. Kimse partiden daha büyük değil. Parti emekçileri yok sayılmamalı, suçlanmamalı ve unutulmamalıdır ki kimse partiden daha büyük değil.

Başarının yegane formülü birliktelik. 320 bin nüfuslu Çekmeköy’ün meclis üyesi siyasi temsilcileri de yerini ve konumunu iyi bilmeli. Yeni dönemde belediye meclisi üyesi arkadaşlarımıza çok büyük sorumluluklar düşüyor. Belediye başkanı, ilçe başkanı ve meclis üyeleri koordineli çalışacak ki vatandaşa en sağlıklı şekilde hizmet edilsin. Bizim, “Kim daha çok Ak Parti’ye benzer” gibi bir derdimiz olmamalı.”

Reklamı Geç