Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltılı buluşmada bölgenin sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek 6 partinin üzerinde uzlaştığı güçlendirilmiş parlamenter sistemin yol haritasını anlatan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, “Ülkede adı konmamış bir sultanlık ver ve bu sistem insanımızı başta ekonomi olmak üzere her alanda inim inim inletiyor” dedi. Temurci, burdan tek çıkış yolunun demokrasi ve hukuktan geçtiğini kaydetti.
Gelecek Partisi Çekmeköy İlçe Başkanlığı, bölgenin sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcilerini kahvaltı davetinde buluşturdu. İl yöneticilerinin yanı sıra; Kadıköy, Üsküdar ve Beykoz ilçe başkanlarının da katıldığı programın açılış konuşmasını yapan ev sahibi ilçe başkanı Bora Özlen, Gelecek Partisi olarak korku duvarlarını yıktıklarını ve çıkartılmaya çalışılan tüm zorluklara rağmen saha çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Çekmeköy’de herkese gittiklerini ifade eden Özlen, güçlendirilmiş parlamenter sistemi ve partilerinin programını vatandaşa anlatmaya devam ettiklerini söyledi.
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci de konuşmasında ekonomi, demokrasi ve hukuk vurgusu yaptı. Üniversite yıllarında türban için mücadele verirken 27 kez nezarete atıldığını söyleyen Temurci, “Geçmişteki parlamenter sistem tüm zorluklara rağmen ülkeyi ayakta tutmayı başarmıştı. Yeni sistemin bizi getirdiği bugünkü durumda ise çocuklarımız artık bu ülkede yaşamak istemiyor. Hak, hukuk, adalet, milli ve manevi duygular, muhafazakar değerler.. Hepsini çok iyi kullanıp bugün bizleri çocuklarımızla karşı karşıya getirdiler. Düşünün bugün Çekmeköy’ün ilçe milli eğitim müdürünü de, bakanı da ve aynı şekilde tarım müdürünü de aynı akıl atarsa yönetim zorlanmaz mı? Benim dönemimde İstanbul’un ekonomi kuruluna bile almadığım ülkenin bugünkü hazine bakanı Faransa’da konuşuyor ama kimse kendisine inanıp güvenmiyor” dedi.
Temurci, özetle şunları kaydetti: “Ülkede demokrasi ve hukuk iklimi yok edildi. 6 liralık mazot nasıl oldu da 25 liralara çıktı. Çarşamba Ovası’nda, Çukurova’da binlerce dönüm tarım arazisi boş yatıyor. Çiftçi traktörünü çalıştırdığı her saat için maliyet hesaplaması yapıyor ve batmış durumda. Milli ve yerli olmak demek Ukrayna’dan gelen Ayçiçek yağı gemileri için manşet atmak demek değildir. Zenginlik sadece belli bir kesimin elinde toplanmış durumda. Öngörü bitmiş. Hukuk olmadan bu ülkeye yatırımcı gelmez. Avrupalı bize inanmadığı için gelmiyor. İcralık dosya sayısı 24 milyona ulaşmış. 31.5 milyon insanımız açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor.
Vatandaş ya çok fakir ya da çok zengin. Bu sistemin adı asla demokrasi değildir. Ortada adı konulmamış bir sultanlık vardır ve bu durum arap ülkelerine benzemekten başka bir şey değildir. Veriler ortada. Enflasyonda Zimbavye ve Lübnan gibi ülkeler ligindeyiz. % 8.6 faizle dışardan dolar borçlanıyoruz. 2 milyar dolara 1 milyar dolar faiz ödüyoruz. Hani faize karşıydılar. 2017’de ülkemizin risk pirimi 18-200 iken bugün 550’lerin üzerinde. Dünyada 7.5 trilyon dolar ve bir o kadar Euro var ve bu para gidecek yer bulamazken ülkemize gelmek bir yana bir de kaçıp gidiyor. Ekonomi sokakta can yakıyor. Ortada görünmez bir 15 Temmuz yaşanıyor. Erdoğan 20 yıl önceki Erdoğan değil. Şimdi IBAN gönderme sırası vatandaşta ancak kim kendisine sahip çıkacak.
Siyaseten rakip olabiliriz ancak asla düşman değiliz ve bu vatan hepimizin. 2018 yılından beri gelir adaletsizliği 4.5 kat artmış ve ben bunları sayın Cumhurbaşkanına da anlatmış biriyim. İşte biz bunlar için bu mahalleden çıktık. 2019 Aralık ayında bu partiyi kurduk ve hiçbir medya kuruluşunda yer bulamıyoruz. Sokakta hiç kimse bize çaldınız, çırptınız demez, diyemez. Hele hele genel başkanımız sayın Ahmet Davutoğlu için hiç demez, diyemez. 6 parti olarak üzerinde uzlaştığımız ve yeni dönemin yol haritası olarak belirlediğimiz güçlendirilmiş parlamenter sistemin hayata geçmesiyle demokrasinin en büyük koruyucusu millet olacak. Hukuk ve demokrasi iklimine yeniden dönerek tüm sorunlara kalıcı çareler üreteceğiz. Ülkede yapılan her yatırımı destekliyoruz. Hizmete değil hırsızlığa ve yolsuzluğa karşıyız. En kıdemli hakimleri safdışı eden ve görünmeye bir baraj getiren yeni seçim sistemi de tam bir garabet. Seçim güvenliği için protokol şart. O bu milletin namusudur ve bu namusa sahip çıkmamız lazım. Onlar vazgeçemedikleri ile küçülüp gidecekler biz ise vazgeçmediklerimizle büyüyeceğiz. İstanbul’da 40 bini aşkın sivil toplum kuruluşu var. Bugün zalim bizdendir diye susanlar yarın zalimin zulmüne mutlaka maruz kalacaklardır. Onun için bugünden konuşmalılar.
Gelen soruları da yanıtlayan Temurci, medya noktasında yerel basınla daha büyük buluşmalar gerçekleştirmeleri gerektiğinin bilincinde olduklarını söyledi. 6 partinin ittifakına yönelik gelen ‘HDP bunun neresinde?’ şeklindeki sorularını da yanıtlayan Temurci, “Biz 6 siyasi parti güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerinde mutabık kaldık ve yeni dönemin yol haritasını belirliyoruz. HDP ise farklı bir koalisyon kurduklarını ilan etti ve hiçbir şekilde bu masanın altında, üstünde ve yanında değil. Kaldı ki HDP bu ülkenin yasal partisi ve TBMM’de başkan vekilliği var. Ben şahsen bu ülkenin Doğu ve Güneydoğu’da gitmediğim mezrası kalmadı. 6.5 milyon seçmen HDP’ye oy veriyor ve biz her Kürt kardeşimizin oyuna talibiz. Bu ülkede nasıl kardeş olduğumuzu Çanakkale Şehitliği’ne gidin görürsünüz” dedi.
Programda daha sonra katılımcı iş insanları ve STK temsilcileri de söz alarak görüşlerini dile getirdiler. CHP’nin geçtiğimiz iki dönem belediye başkan adayı alan Seyfettin Yıldırım, Millet İttifakı çatısı altındaki 6 partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerinde uzlaşması ve yeni döneme ilişkin yol haritasını belirlemeye çalışmasının ülkenin geleceği için umut verici olduğunu kaydetti. Yıldırım, vatan, bayrak, ezan, toprak gibi milli ve manevi değerlerin büyük buluşmaya vesile olduğunu söyledi.