Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Danişmentliler Derneği, girişimlerini sürdürüyor..

Tarihi sorumluluk misyonu ile

Tarihi sorumluluk misyonu ile Türkiye, İstanbul ve Çekmeköy tarihine ışık tutacak çalışmalarda bulunan Tarihi Danişmentliler Eğitim, Tarih ve Hukuk Araştırmaları Derneği (DANİŞMENTLİDER), saha faaliyetlerini sürdürüyor. Alemdar’a adını veren, Danişmentli Devleti komutanı ve kurucularından Şehit Turasan Bey’in şehitlik makamını Anıt Mezara dönüştürme gibi pek çok hedefinde kararlı adımlarla ilerleyen DANİŞMENTLİDER, yerel yöneticilerle biraraya gelerek istişarelerde bulunuyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta içerisinde Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Vefa Vedat Budak, Temel Önder ve Seyfettin Yıldırım’ı makamında ziyaret eden Danişmentliler Derneği Başkanı Ahmet Çelebi ve Başkan Vekili Demet Tekdemir ile Başkan yardımcısı Kenan Baylam son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdiler.

Çekmeköy’ün tarihi geçmişine ışık tutan köklü bağların, Danişmentli Devleti’ne kadar uzandığını anlatan Dernek Başkanı Ahmet Çelebi, toplumsal tarih bilincinin gelişmesi hususunda önümüzdeki aylarda önemli çalışmalar yapmayı planladıklarını kaydetti. Çelebi, Turasan beyin 1078 yılı Mayıs ayının ilk haftasında, Alemdağ tepesinde kurulu kalenin eteklerinde, Bizans ordusu ile yapılan meydan muharebesinde şehit olduğunu hatırlattı.

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Vefa Vedat Budak, Temel Önder ve Seyfettin Yıldırım da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, tarihi bilincin gelişmesine katkıda bulunacak ve bölge tarihine ışık tutacak tüm çalışmalara destek vereceklerini dile getirdiler.

Reklamı Geç