Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çekmeköy Cemevi’nde Muharrem ayı lokmaları sürüyor..

Her yıl olduğu gibi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Cemevleri’nde Muharrem ayı lokmaları paylaşılıyor. Çekmeköy’de faaliyet gösteren Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi de her akşam iftar lokmalarının merkezi oluyor. Hz. Hüseyin’in şehit düştüğü Muharrem ayı 10. günü lokması da canları yas ve matem sofrasında buluşturdu.

Muharrem ayı dolayısıyla her akşam Cemevleri’ndeki iftar lokmalarında buluşan binlerce yurttaş, İslam tarihinin önemli dönüm noktası kanlı Kerbela olayının yas ve matemini yaşıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan, Belediye Başkanı Orhan Çerkez, CHP önceki dönem ilçe başkanı Hüseyin Kızıldaş, meclis üyeleri ve çok sayıda katılımcının lokmasını paylaştığı Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çekmeköy Cemevi’ndeki 10 Muharrem akşamında yine yas ve matem hüznü vardı.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı, Hülya Karakaya Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Yıldırım, İlçe Müftüsü Vehbi Akşit ve çok sayıda mahalle muhtarı da iftar lokmasına katılanlar arasındaydı. Hep birlikte duaların edildiği iftar lokmasında ve sonrasındaki programlarda şehit düşen Hz. Hüseyin, 12 imamlar ve ehli beyit anıldı.

Reklamı Geç