Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Yeğin; “Bu şehri yeniden ayağa kaldırmakta kararlıyız..”

Şeffaf ve katılımcı belediyeciliğin

Şeffaf ve katılımcı belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen Sancaktepe Belediyesi, 2025-29 yıllarını kapsayan 5 yıllık stratejik planlamayı halkın katılımıyla düzenlenen çalıştayda masaya yatırdı. “Sancaktepe’nin geleceğine artık Sancaktepe halkı karar verecek” diyen Başkan Alper Yeğin, ekonomik açıdan adeta batak olarak devraldıkları belediyede kısa sürede planlayıp temelini attıkları 20 projeyi ve bundan sonra yapmayı düşündükleri hizmet ve yatırımları anlattı. Başkan Yeğin; “Her gün sokaklarını tek tek arşınladığım bu şehirde bu hafta sonu da iki oğlumla birlikte gezdim. Sancaktepe sokakları harap ve virane durumda. Ama hiç merak etmeyin biz bu şehri yeniden ayağa kaldırmakta kararlıyız” dedi.

Sancaktepe Belediyesi, 2025-29 yıllarını kapsayan Stratejik Planı birlikte değerlendirmek ve Sancaktepe’nin önümüzdeki 5 yılını ortak bir vizyonla şekillendirmek için tüm vatandaşları Stratejik Plan Çalıştayı’nda buluşturdu. Belediye Başkanı Alper Yeğin’in sunumuyla gerçekleşen toplantıya; siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alper Yeğin, “31 Mart’ta halkımız bize inandı, güvendi ve bu görevi tevdi etti. 5 yıl bir görev sürem var ve bunun 4 ayını geride bıraktım. Bu şehri sizlerle birlikte en güzel şekilde yönetmek için çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz zaman devir aldığımız borç batağındaki belediye tablosunu asla unutmayacağız. 2024 yılı bütçesinin yaklaşık yüzde 80’i seçim ayı olan ilk dört ayda bitirilmiş, kaynakları tüketilmiş, malları mülkleri satılıp peşkeş edilmiş bir belediye tablosu. Bunları unutmayacağız ki gelecekte vardığımız yerin değerini bilelim. Şimdi bu kötü gidişata dur demek, mali tabloyu düzlüğe çıkarmak ve hizmet-yatırım için hep birlikte çalışma zamanı” dedi.

“31 Mart seçimleri hem Türkiye, hem İstanbul hem de Sancaktepe için çok anlamlı ve bir o kadar önemli mesajlar vermiştir” diyen Başkan Yeğin şöyle devam etti: “Halkımız bütün değerleriyle, bütün siyasal farklarıyla, bütün kültürel farklarıyla, ideoloji farklarıyla bir mesaj verdi aslında topluma ve siyasete. Biz, bize düşen mesajı aldık. Yani bu halka hizmet etmekten başka şansımız yok. Bölmeden, ötekileştirmeden, ayrıştırmadan halka hizmet edeceğiz. Toplumun bütün kesimlerinin sorunlarını çözeceğiz. Var olan sıkıntıları gidereceğiz. İnsanlarımızın daha huzurlu, daha mutlu ve daha yaşanılabilir bir ilçede hayatını sürdürmesi için toplumun bütün kesimlerinin sorunlarını dert ederek milletimize hizmet edeceğiz.”

“Stratejik planı her yıl yapacağız, Sancaktepe’nin parasını kalem kalem anlatacağız”

Başkan Alper Yeğin, “Stratejik planlama da bu açıdan çok kıymetli. Bu toplantıları sürekli ve düzenli şekilde yapmaya devam edeceğiz. Her yıl Sancaktepe’nin parasını kalem kalem anlatacağız burada. Şu kadar bütçemiz vardı. Bunu buraya kullandık. Şunu oraya harcadık. Bu kadarı kaldı. Şu kadar borcumuz var. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Belediye hizmetleri noktasında her bir çalışmayı eksiksiz olarak yerine getireceğiz. Yeni kreşler, parklar, sosyal donatı alanları, kütüphaneler, sağlık merkezleri, okullar, kültür merkezleri, yüzme havuzları, yollar, meydanlar, köprüler, kavşaklar, sokak hayvanları için barınaklar ve daha neler neler… Sancaktepe için her çalışmayı en ince ayrıntısına kadar sizlerle birlikte planlıyoruz. İşte bugünkü çalıştayımız da bunun için. Sizlerin her türlü görüş, öneri ve düşüncelerine göre stratejik planlamamızı yapacağız. Hizmet ve yatırımlarımızı sizlerin taleplerine göre şekillendireceğiz” diye konuştu.

Çalıştayın ikinci oturumunda muhtarından STK temsilcisine Sancaktepeli katılımcılar geleceğe dair görüş, öneri ve düşüncelerini dile getirerek hizmet ve yatırım programına yönelik taleplerini aktardılar.

Reklamı Geç