Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu, ziyaretlere ara vermeden devam ediyor. AYGAD, son ziyaretini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı yaptı. AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, “gazeteciliği layıkıyla yapan, liyakatli ve donanımlı arkadaşlarımızdan oluşan yönetimimiz ile ayrımı yapmaksızın ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi. Başkan Şadi Yazıcı da, ilkeli gazetecilerin yanında olduklarını kaydetti.
AYGAD, Başkan Ahmet Işıkdağ’ın öncülüğünde gerçekleştirdiği ziyaretlerine, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek sürdürdü. Yönetim kurulu üyeleri; siyaset ve basının birlikte daha güçlü olacağına dikkat çekti. Yazıcı ise derneğin kuruluşundan beri çizgisini bozmadığını ve ilkeli haber yapan gazetecilerin her zaman yanında olacağını belirtti. Başkan Işıkdağ da yaptığı konuşmada AYGAD’ın meslek etiğini öne çıkararak, gazeteciliğin itibarına gölge düşüren kişilere karşı mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.
“BASIN KURUMLARI VAZGEÇİLMEZ UNSURLARIMIZDANDIR”
Görüşmede genel ve yerel siyasetle ilgili geniş bir yelpazeye değinildi. Fikir ve öneri paylaşımlarının yapıldığı sohbette samimi bir havanın oluşması dikkat çekti. Yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle konunun belediye seçimlerine gelmesi ile birlikte Gazetecilerin bu anlamda önemli bir misyon üstlendiklerini belirten Şadi Yazıcı, basının toplumları bilgilendirme ve aydınlatma konusunda vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade etti. Tuzla Belediyesi olarak her zaman toplumun faydası doğrultusunda yayın yapan basın kurumlarının ve mensuplarının yanında olduklarını belirtti. Topluma sağlıklı hizmet etmenin temeli sağlam bir iletişimden geçer diyen Yazıcı, bunun için her kesimden özellikle de basınla iyi bir diyalog içinde olduğunu ifade etti. AYGAD’ın yeni seçilen yönetimini tebrik eden Başkan Yazıcı, birlikte Tuzla, İstanbul ve Türkiye’ye daha sağlıklı hizmet etmeyi arzuladığını vurguladı.
“MESLEĞİMİZİN İTİBARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
AYGAD’ın kuruluş ve ilkelerinden bahseden Başkan Işıkdağ, yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen mesleğin onurunu koruyacak ve zarar veren kişilerin önüne geçecek güçlerinin olduğunu söyledi. Işıkdağ, “yerelde basının yeteri seviyede olmamasının bazı nedenlerini sıralayacak olursak; mesleği icra edenlerin önemli bir bölümü eğitimsiz ve liyakatsiz olması, yasal olan bazı kazanımlardan yararlanmaması, akıllı bir telefonu eline alan kişilerin gazeteciye bürünmesi, küçük çıkarlar için şantaj veya tehditkâr haberlerin yapılması, yöneticilerin eleştiriye kapalı olması, resmi ilanlardan hak ettiğini alamaması ve bu işin eğitimini alan bireylerin bu meslekte olmaması gibi birçok neden sayabiliriz. Kısacası mesleğini hakkıyla yerine getiren yerel basın kurumları İstanbul’da üvey evlat muamelesi konumundadır. AYGAD işte burada devreye giriyor. Meslek etiğini öne çıkaracak, gazeteciliğin itibarına gölge düşüren yaklaşımlara gerekirse biz de karşı çıkarak, tepki göstererek engel olacağız” şeklinde konuştu.