Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ADALETSİZLİĞE, GÜVENSİZLİĞE VE ŞİDDETE KARŞI SESSİZ KALMIYORUZ..”

Son günlerde iyice artan

Son günlerde iyice artan şiddet olaylarına karşı basın açıklaması yapan CHP Çekmeköy İlçe Örgütü, “adaletsizliğe, güvensizliğe ve şiddete sessiz kalmıyoruz” diye haykırdı.

Kadın kollarından gençlik kollarına bütün parti örgütüyle Madenler Meydanı’nda şiddete karşı ortak basın açıklaması yapan CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı, son günlerde iyice tırmanan şiddet olayları ve adaletsizliğe karşı ses yükseltti. Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşların da destek verdiği açıklamada Kadın Kolu Başkanı Oya Gök, Gençlik Kolu Başkanı Ali Karataş ve İlçe Başkanı Haydar Arslan, “Adalet için sessiz kalmayacağız” diye haykırdı.

“Hukuk sistemi kadınları korumuyor, kolluk korumuyor, yasalar etkin uygulanmıyor” diyen CHP İlçe Kadın Kolu Başkanı Oya Gök, şunları kaydetti: “Ayşenur ve İkbal’in katledilmeleri ülkece kanımızı dondurdu. Onları hayattan koparan vahşetin tanığı olduğumuz için üzüntü ve öfke doluyuz. Üzgün ve öfkeliyiz çünkü bu iki genç kadının vahşice katledildiği gün Beyoğlu’nda bir tacizin video kaydını ülkece izledik. Tacizciler serbest bırakıldı. Kamuoyu tepki verince tekrar gözaltına alındılar, tutuklandılar. Haberimiz olmasaydı, görmeseydik, duymasaydık, tepki vermeseydik; başka tacizler ve belki de cinayetler için aramızda olmalarına göz mü yumulacaktı?

Bir kez daha soruyoruz; Onlarca şikayet kaydına rağmen görevini yapmayan yetkilileri korumak yerine yaşamak isteyen kadınları korumak bu denli zor mu? Kadınlar yaşamak istiyor! Oysa mağdurun suçlandığı, faillerin sırtının sıvazlandığı bu adaletsiz düzen kız kardeşlerimizi, çocuklarımızı bizden koparıyor. Cezasızlık politikalarıyla, teşvik edilen şiddet kültürüyle, kamuoyu baskısıyla ilerleyen hukuki süreçlerle, güven kaybına uğrayan adalet sistemimizle gelinen nokta hepimizin kanını donduran kadına yönelik şiddet oluyor.”

“Failleri koruyan, suçu ödüllendiren bu sistemin karar alıcıları, en az suçlular kadar bu cinayetlerin sorumlusudur!” diyen CHP İlçe Gençlik Kolu Başkanı Ali Karataş; “Kaybedilen canlar; birer sayıdan, siyah beyaz birer fotoğraftan, gündemi saran hashtag ve paylaşımlardan ibaret değildir. Burada ve Eyüpsultan’da cani duygularla katledilen sevgili İkbal ve Ayşenur, her yıl yüzlerce kadının kurban gittiği çok daha köklü ve büyük bir sorunun en taze, en derin yaralarıdır. Cumhurbaşkanı’nın ismini dahi geçirmeden tweet atanları, eleştirisel gönderileri beğenenleri dahi radarına alan hükümet; bu açıklamada yer verilemeyecek seviyede sosyopatik amellere ve düşüncelere sahip kişileri yakalamayı tercih etmemiştir” dedi.

Karataş, şunları kaydetti: “Kadın cinayetlerine karşı İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak ve 6284 sayılı kanunu uygulatmak için mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz. Geleceğimizi güvence altına alana kadar durmayacağız. Her bir kadın, her bir genç kendini evde, işte, sokakta ve hayatın her alanında güvende hissedinceye dek omuz omuza bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Devleti Kadınların Arkasından çektiniz! Devleti Çocukların Arkasından çektiniz! Devleti Gençlerin Arkasından, İşçinin emeklinin emekçinin arkasından çektiniz! Devleti arkasında güvence olarak görmeyen milyonlarca vatandaş yarattınız. Ancak bilinmelidir ki; ne bu düzene, ne de sıra arkadaşlarımızın ölümüne alışmayacağız. Bu düzeni yıkana kadar, eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesini her yerde, her koşulda sonucu her ne olursa olsun bir adım geri atmadan bir santim eğilmeden sürdüreceğiz!

“Adaletsizliğe, güvensizliğe, şiddete ve cinayetlere alışmayacağız; sessiz kalmayacağız!” diyen CHP İlçe Başkanı Haydar Arslan, “Bugün bir kez daha, kadınların ve gençlerin sesi olarak burada toplanmış bulunuyoruz. Toplumumuzun vicdanını yaralayan her türlü şiddet ve haksızlığa karşı durmak için Madenler Meydanı’ndayız. Yaşam hakkımız, özgürlüğümüz ve güvenliğimiz için verdiğimiz bu mücadele, hepimizin ortak sorumluluğudur. Sokaklarımızda, evlerimizde ve iş yerlerimizde adaletin ve huzurun hâkim olduğu bir düzeni talep ediyoruz” dedi.

Başkan Arslan, şunları kaydetti: “Son dönemde artan şiddet olayları, kadın cinayetleri ve hukukun uygulanmasındaki eksiklikler, toplumsal güveni sarsmış durumdadır. Suçluların sokaklarda rahatça dolaşabilmesi, cezasızlık politikaları ve adalet mekanizmasındaki zaafiyetler, maalesef toplumu korumasız bırakıyor. Bu düzenin içinde kaybolup gitmeye niyetimiz yok! Kadınlar ve gençler olarak, bu adaletsizlik karşısında mücadelemizi büyütmek zorundayız. Çünkü bilmeliyiz ki, verdiğimiz her sessiz tepki, adaletsizliği meşrulaştırır.

Bizler, suçlulara, istismarcılara ve kadın katillerine karşı kararlılıkla sesimizi yükseltiyoruz. Toplumun vicdanı olan kadınlar, çocuklarına daha güvenli bir gelecek bırakmak zorunda. Aynı şekilde gençler de yarınlarına umutla bakmak istiyor. Adaletin sağlanmadığı, suçluların cezasız kaldığı, güvenlik sorunlarının göz ardı edildiği bir ülkede, vatandaşların huzuru olmaz. Yeter diyoruz! Suçlulara, politik zaafiyetlere verecek tek bir canımız bile yok! Bu ülkenin her bir bireyi, adaletin ve güvenliğin teminatı altında yaşama hakkına sahiptir.

Bugün buradan bir kez daha sesleniyoruz: Susmuyoruz! Şiddeti ve adaletsizliği normalleştirmiyoruz! Birlikte daha güçlü olacağız, birlikte değişim yaratacağız. Kadınların ve gençlerin öncülüğünde, daha adil, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir toplum inşa etmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Herkesin adalet ve güven içinde yaşadığı bir Çekmeköy, bir Türkiye mümkün! Bu çağrımızı sadece burada bulunanlara değil, tüm vicdan sahibi insanlara yapıyoruz. Unutmayın, sessizlik suçluların işini kolaylaştırır. Biz sesimizi yükselterek, bu karanlığı dağıtacağız. Mücadelemiz, adalet yerini bulana kadar devam edecek!”

Reklamı Geç