Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKİŞKAD, MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİSE DİKKAT ÇEKTİ..

Kısa bir süre önce

Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen sahada etkili çalışmalara imza atan Çekmeköy İşkadınları Derneği ÇEKİŞKAD, toplumsal bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. ÇEKİŞKAD’ın 1-31 Ekim meme kanseri ayına dikkat çekmek maksadıyla düzenlediği eğitici programda konuşan alanında uzman isimler Uzman Dr. Elena Yaşar ve Uzman Psikolog Nazlı Çiftçi, “Erken teşhis hayat kurtarır” diyerek kanserin değil geç kalmanın ölümleri artırdığını ifade ettiler..

Çekmeköy İşkadınları Derneği ÇEKİŞKAD, toplumsal bilinçlendirmeye yönelik faaliyetleri kapsamında 1-31 Ekim meme kanseri ayına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen eğitim semineri Hamidiye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Dernek yöneticilerinin yanı sıra; sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda kadının iştirak ettiği programda konuşan ÇEKİŞKAD Başkanı Hanife Özdemir, toplumsal bilinçlendirmeye yönelik eğitici ve öğretici faaliyetlerinin devam edeceğini kaydetti.

“Erken teşhis hayat kurtarır” sloganıyla düzenlenen programda konuşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrullah Şanlan, aile sağlığı merkezlerinde meme kanseri taramalarına yönelik tüm işlemlerin kolaylıkla yapıldığını ifade etti. AK Parti Meclis Üyesi ve İlçe Kadın Kolu Başkanı Arzu Kepenek ile CHP İlçe Kadın Kolu Başkanı Oya Gök, kadın sağlığının önemine vurgu yaptılar. Programda daha sonra alanında uzman isimler Uzman Dr. Elena Yaşar ve Uzman Psikolog Nazlı Çiftçi, teknik analiz ve veriler ışığında hayati bilgiler verdi.

Uzman Dr. Elena Yaşar, “Meme kanseri, meme dokularında kötü huylu (kanserli) hücrelerin oluşmasıyla ortaya çıkan kanser türüdür. En yaygın meme kanseri türü, kanalların hücrelerinde başlayan duktal karsinomdur. Loblarda veya lobüllerde başlayan kanser lobüler karsinom olarak adlandırılırken, bu türün diğer meme kanseri türlerine göre her iki memede görülme sıklığı daha fazladır. Meme kanserinin en tipik belirtisi memede kitle veya meme dokusu şeklinde değişikliktir. Memede ele gelen kitle, meme cildi ve ucunda farklılıklar, meme başında akıntı gelmesi ve meme dokusu ve meme ucu şeklinde değişiklik ve içe çökme meme kanseri belirtileridir. Erken teşhiste tedavi edilebilen bir kanser olan meme kanseri, mamografi yöntemiyle teşhis edilir ve daha sonra tedavi sürecine geçilir” dedi.

Uzman Psikolog Nazlı Çiftçi de sürecin psikolojik boyutları ile aile ve toplumsal gelişimini değerlendirdi. Programın sonunda ÇEKİŞKAD Başkanı Hanife Özdemir ve Yardımcısı Esma Tiryakioğlu tarafından İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrullah Şanlan, Uzman Dr. Elena Yaşar ve Uzman Psikolog Nazlı Çiftçi’ye katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Reklamı Geç