Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUHTARLAR, VATANDAŞIN TALEPLERİNİ KENT KONSEYİ’NE AKTARDI..

Geçtiğimiz aylarda genel kurulunu

Geçtiğimiz aylarda genel kurulunu yaparak yeni başkan Özgür Altıparmak ve yönetimi ile yepyeni bir dönemin başlangıcını yapan Çekmeköy Kent Konseyi, çalışma grupları ve meclislerini de oluşturmasının ardından muhtarından STK’sına toplumun çeşitli kesimleri ile buluşmalarını başlattı. Bu kapsamda ilk toplantı muhtarlarla gerçekleştirildi.

Çekmeköy Belediyesi Kent Konseyi’nin toplumsal buluşmalar kapsamında ilk toplantı 21 mahalle muhtarıyla gerçekleştirildi. Taşdelen Çamlık Cafe Sosyal Tesisleri’nde muhtarlarla biraraya gelen Kent Konseyi Başkanı Özgür Altıparmak ve yönetim kurulu, demokrasinin temel taşlarından muhtarların mahallelerine ilişkin görüş, düşünce ve önerileri dinlendi. Kent Konseyi Başkanı Özgür Altıparmak, Çekmeköy’e hizmet yolunda toplumun tüm kesimleri ile biraraya gelerek herkesin görüş, düşünce ve önerilerini alacaklarını ifade etti.

Aynı zamanda Sırapınar Mahallesi Muhtarı da olan Muhtarlar Derneği Başkanı Nejat Girgin, İBB Muhtarlık İşleri Dairesi Çekmeköy Sorumlusu Abdullah Karagül ve Çekmeköy Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Gül Kızıldaş’ın da katıldığı toplantıda tek tek söz alan muhtarlar; eğitimden sağlığa, ulaşımdan, trafik, otopark, altyapı, imar ve kentleşme gibi çeşitli konularda halkın sorunlarını ve bu sorunların çözümüne yönelik taleplerini dile getirdiler.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Yadigar Aslan, mahallesinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan çocuk kreşi için kendisinden yıllardır yer göstermesi istendiğini kaydederek; “Sonunda yeni belediye yönetimi döneminde Park Adana olarak bilinen yerin tahliyesi ile bir yer açıldı onu da duyduk ki Jandarma’ya sosyal tesis olarak vereceklermiş. Benim mahallemde bir tane kreş yok iken, onca okul eksiği ve bilgi evi gibi ihtiyaçlar dururken bu yerin askeriyeye sosyal tesis olarak verilmesi doğru değil. Ben ve mahalle halkımız bu kararın sonuna kadar karşısında duracağız ve bu yanlıştan dönülmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

Özellikle Ömerli ve köyler bölgesinde son yıllarda depolama alanı yapılmasına adeta göz yumularak yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılan tarım arazilerinin üzerindeki yapılaşmadan arındırılarak korunması, Riva Deresi gibi tabiat güzelliklerinin fabrika atıkları ile daha fazla kirletilmesine izin verilmemesi, taş ocaklarının çevreye vermiş olduğu zararların sonlandırılması, çevre kirliliğinin  önlenmesi ve tahrip edilen doğanın korunması gibi hususların da muhtarlar tarafından dile getirildiği toplantıda belediye meclis gündeminin muhtarlarla önceden paylaşılması da gündeme getirildi.

Sultançiftliği Mahalle Muhtarı Engin Çelik de mahallesinde yer alan ve geçtiğimiz dönem İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çocuklar tarafından yazılan 5 bin adet mektup sonrasında Çekmeköy Yaşam Merkezi olarak projelendirilen alanda çalışmaların biran önce başlatılması ve içerisinde metrosundan otopark ve kütüphanesine, spor salonundan bilgi evi ve kreşine tüm birimlerin yer alacağı komplike merkezin en kısa zamanda halkın hizmetine sunulmasını beklediklerini anlattı.

Muhtarların dile getirdiği tüm görüş, düşünce ve önerilerini kayda aldıklarını kaydeden Kent Konseyi Başkanı Özgür Altıparmak, ilgilisi ile paylaşacakları taleplerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Reklamı Geç