Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALIŞILAGELMİŞ, SIRADAN BİR DERNEKTEN ÇOK DAHA ÖTE…

Geçmişten geleceğe şanlı Türk

Geçmişten geleceğe şanlı Türk tarihinin köklü bağlarını daha da güçlendirecek farklı bir misyona sahip, Tarihi Danişmentliler Eğitim, Tarih ve Hukuk Araştırmaları Derneği (DANİŞMENT’LİDER) resmi kuruluşunu tamamlayarak çalışmalarına start verdi.

Kısa adı DANİŞMENT’LİDER olan Tarihi Danişmentliler Eğitim, Tarih ve Hukuk Araştırmaları Derneği, faaliyetlerine başlıyor. Bölge kamuoyunun sosyal ve siyasal kişiliği ile yakından tanıdığı kurucu Eşbaşkan Ahmet Çelebi ve kurucu Eşbaşkan Demet Alkan Tekdemir yönetiminde, kurucu başkan yardımcıları Muzaffer Çelebi, Kemal Atakan Çelebi, Aydın Yıldırım, Ahmet Ataç, Metin Eren, Enes Karaçam, Fuat Yılmaz ve Şafak Yağan ile resmi kuruluşunu tamamlayan DANİŞMENT’LİDER, sıradan bir dernek olmanın çok daha ötesinde, farklı bir misyona sahip. İstanbul merkezli derneğin başlıca kuruluş amacı; 1080–1178 yılları arasında varlığını sürdürmüş olan Danişmentli Devleti’nin önemine dikkat çekerek günümüz Türk dünyasının bekasına katkıda bulunmak.

Bu maksatla yola çıkan derneğin tüzüğünde; “Ordu, Giresun, Sivas, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu, çorum, Gümüşhane, Erzurum, Malatya, Balıkesir ve Çankırı yöreleri ve yakın çevre illeri insanlarının ve kendisini Tarihi Danişmentli kök ataları ile yakın gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının geçmişten günümüze oluşan tarih bilinci ile kültür, sosyoloji ve yaşam biçimleri ve millet olma bilincinin sürdürülmesi amaçlanmaktadır. Kısaca yukarıda ifade edilen Danişment coğrafyası Tarihi Danişmentliler olarak anılacaktır” ifadelerine yer veriliyor.

Kuruluşunun ardından önümüzdeki aylarda ilk kongresini yaparak yönetim kadrosunu şekillendirecek olan derneğin kurucu eşbaşkanı Ahmet Çelebi, www.yerelgazete.com.tr aracılığı ile yaptığı açıklamada; “Kadim Türk mirası; Türk toplumunda ve Türkiye Cumhuriyeti devletinde tüm yönleri ile sonsuza dek ilelebet devam edecektir. Bizler de köklerimizden aldığımız güçle Danişmentli kültür ve sosyolojisi ile Türk kavramının Anadolu’daki varlık sebebi olan anlayışı sürdüreceğiz. DANİŞMENT’LİDER alışılagelmiş sıradan bir dernek değil” şeklinde konuştu.

Çelebi; “Danişmetliler, 1.000 yıl içinde Türk milletinin her zor anında bir Danişmentli lider çıkarmış ve milletimizin zorluktan kurtulması için var gücü ile zafer elde edilmesini sağlamıştır. Bu günlerde de Türk milletinin zor dönemler yaşadığı gözleniyor. İnanıyorum ki bir Danişmentli çıkacak ve Anadolu’da bir büyük mücadele ile Türk varlığına canını feda edercesine mücadele edecektir” dedi.

DANİŞMENT’LİDER kurucu Eşbaşkanı Demet Alkan Tekdemir de yaptığı açıklamada; “Ağustos Ayı Milletimizin tarihinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Büyük Selçuklu Ordusu 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te, kendisinden 4 kat büyük Doğu Roma Ordusu’nu yenmiş ve Anadolu’yu Türklere açmıştır. O günden 952 yıl sonra Anadolu, yine batı ve onun şımarık çocuğu haline gelen Yunanlılar tarafından yani “Modern Romalılar” tarafından işgal edilmiştir. Atatürk 26 Ağustos 1922 yılında Büyük Taarruzu Afyon’dan başlatmış ve 30 Ağustos günü Şanlı Zafer’e ulaşmıştır.

“Modern Romalılar” denize dökülmüştür.

İşte Aralarında 1000 yıla yakın zaman olmasına rağmen, Malazgirt te Danişmentliler komutasındaki ordular büyük başarılar göstermiştir. Selçuklu hükümdarı bu nedenle Orta Anadolu ve tüm Karadeniz’i Danişmentlilere vermiştir. Selçuklular ile akraba olanlar 1000 yıl sonra yine meydanlara inmiş ve  en başta Karadenizli Topal Osman Ağa öncülüğündeki iki alay Atatürk’ün korumalığında bulunmuştur. Tarihi Danişment Bölgesi Yiğitleri, (kadınlı erkekli) İfade edilen tarihler dışında da, Filistin, Çanakkale, Balkanlar, Suriye, Irak, Libya  ve Doğu Anadolu’da, Anadolu ve Trakya’nın Son vatanımız olması için fedakarca ve geriye bakmadan, yavuklularını, çocuklarını, Ana- babalarını düşünmeden düşmana göğüs germişlerdir. Tarihi Danişmentliler Derneği olarak (DanişmentLİDER) sosyal, eğitim, tarih ve hukuk bilincinin bu manada oluşması ve devam etmesi için atalarımınız yaptığı bu fedakarlıkları milletimize anlatacak ve yarınlarımıza sahip çıkacağız” dedi.

Eğitim, tarih, hukuk, iletişim ve basın ile Danişmentli işadamları ve bürokrat komisyonlarından oluşan derneğin çok yönlü bir çalışma ekibi var. Derneğin eğitim komisyonu, özellikle İstanbul’da yaşayan vatandaşların eğitim sorunu ile ilgilenecek bu maksatla geniş bir envanter çalışması yaparak ihtiyaç sahibi ailelerin başarılı çocuklarına burs ve eğitim desteği gibi yardımlar sağlayacak. Yardım ve dayanışma duygularını ön plana çıkarmayı hedefleyen eğitim komisyonu ayrıca şehircilik, çevre, vatandaşlık bilgisi, tarih, sağlık gibi konularda bilimsel araştırmalar yaparak seminer ve paneller düzenleyecek.

Tarih komisyonu; Türk milleti olma bilinci ile Türkiye ve dünya ölçeğinde Türk milletinin geçmişi ile ilgili araştırmalar ve incelemeler yapacak ve bu çalışmaları destekleyecek akademik çalışmalara maddi ve manevi destekler sağlayacak. Hukuk komisyonu da; geçmişten günümüze Danişmentli Devleti, beyliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması ve günümüze gelişiminde devletin ve toplumun ortak yaşam hukukuna kavuşturulmasında ortaya konulan eylemleri araştırıp inceleyecek. Elde edilen bilgiler yine seminer ve panellerle toplumla paylaşılacak.

İletişim ve basın komisyonu; derneğin faaliyetlerini ve amaçlarını yazınsal ve görsel manada, dijital dünyada ve sosyal medyada en ileri derecede yaygınlığını sağlayacak ve tanınırlığı en üst seviyeye taşıyacak, www.danisment.org.tr üzerinden yayınlar yapacak. Danişmentli İşadamları ve bürokrat komisyonu da bu yöredeki işadamı ve bürokratların biraraya gelerek dayanışma duyguları ile kaynaşmasını sağlayacak çalışmalar yapacak.

Reklamı Geç