Ümraniye’nin en köklü eğitim kurumlarından Tümbay Sürücü Kursu ve Çamlıca Güvenlik Kursu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Türker’in Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu adaylığı sektörde heyecan yaratmış durumda.
Kısa adı TUSEKON olan Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu, 21 Eylül’de 4. olağan kongresini yapmaya hazırlanıyor. Bölge kamuoyunun uzun yıllar yakından tanıdığı bir isim olan Tümbay Sürücü Kursu ve Çamlıca Güvenlik Kursu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Türker’in başkan adaylığı sektörde şimdiden heyecan uyandırmış vaziyette. TUSEKON’un başkan vekilliğini de yürüten Türker, adaylık süreci ve seçilmesi halinde hayata geçirmeyi düşündüğü planlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
TUSEKON Başkan Adayı Nusret Türker, şunları kaydetti: “2015 yılından beri Sayın İsmail Yılmaz’ın başkanlığında başkan vekilliğini yürüttüğüm kısa adı TUSEKON olan Türkiye genelinde 8 federasyon ve 120 dernekten oluşan Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu’nun 21 Eylül 2022 tarihinde yapılacak olan 4. olağan kongresinde genel başkanlığa değerli meslektaşlarımın müsaadeleri ile oldum. Üniversiteyi bitirdikten bir yıl sonra 1989 yılında bu sektörle ticaret hayatına başlayan halen devam eden ailemi ve üç çocuğumu buradan kazandığım paralarla geçindiren, büyüten ve okutan ve geçimimi buradan sağlayan bir kardeşiniz olarak kendimi her zaman bu sektöre borçlu hissetmişimdir. Çıktığım bu mübarek yolda amacım İsmail Yılmaz başkanım ve ekibinin sürücü eğitimine ve sürücü kurslarına kazandırdığı vizyon ve kazanımları bu çok iyi noktadan daha iyi yerlere birlik ve beraberlik içinde taşımaktır. Bu seçimin ülkemize, sektörümüze ve konfederasyonumuza hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum.”
Göreve seçilmesi halinde hayata geçirmeyi düşündüğü planlarını da açıklayan Türker, şunları söyledi: “Meslektaşlarım şahsıma ve ekibime yetki verir ve 21 Eylül’de seçilirsem yönetim kurulu üyelerimiz ve federasyon başkanlarımızla 3 yıl içinde yapmayı hedeflediğimiz bazı konu başlıklarını sektör temsilcilerimizle paylaşmak istiyorum.
- KOTA’yı seçim atmosferine girildiği şu dönemde bir torba yasa ile yasallaştırmak.
- Taban fiyatın ülkemizin her tarafında uygulanabilirliğini sağlamak için proje geliştirmek.
- Ülkemiz, milletimiz ve sektörümüzün menfaatlerini göz önünde bulundurarak trafik kazalarının azaltılması için her 5 yılda bir güncelleme eğitimi vererek bilgi ve becerilerini güncellemek bununla beraber insan kaybımız ve maddi kaybımızın ne kadar azalacağının projelerle kamuoyu ile paylaşıp bu konuda kamuoyu oluşturmak ve dolayısıyla kurslara ek kazanç sağlamak.
- En büyük problemlerimizden biri olan direksiyon sınavlarının daha adil ve sağlıklı yapılması için ivedi çalışma yapmak sınavlarda kursiyerin ödediği harç parası kadar kursunda para almasını sağlamak gerekirse not sistemine geçilmesini yeniden değerlendirmek.
- Direksiyon sınav sigortasının MEB tarafından yapılmasın sağlamak
- Gündemde olan ÖTV ve KDV indiriminin sektörümüz için takipçisi olmak.
- Araç, yakıt, lastik ve sigorta indirimleri almak için bu şirketlerinin genel müdürlükleri ile görüşmeler yapmak.
- Teorik sınav usulsüzlüklerinin ortadan kaldırılması için soruların daha anlaşılır olarak sadeleştirilmesini sağlamak gerekirse geçme notunu düşürmek zaten iyi bir direksiyon sınavı yapılırsa teorik bilgisi olmayan sınavı geçemez teorik bilginin ölçüldüğü en iyi yer iyi yapılan bir direksiyon sınavıdır.
- Teorik soruların kurslarla paylaşılmasını sağlamak.
- Ülkemizde sayıları 100 bini bulan ve hızla artan Scooterları (halk arasında martı olarak bilinen araçlar) kullanma belgelerinin kurslar tarafından verilmesi için yasal düzenlemenin yapılmasını sağlamak.
- Trafik kazası yapanların kurslarımızda eğitim almalarını sağlamak. Ülkemizde her yıl yatırım bütçesini yarısı kadar para trafik kazalarında heba oluyor bunu yapılması halinde devletimiz içinde sektörümüz içinde maddi manevi kazanç olacaktır.
- Kurslarımızda çalışanları hizmet içi eğitimden geçirmek.
- Sosyal sorumluluk projeleri yaparak kamuoyunun kurslara sahiplenmesini sağlamak.