Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de uygunsuz şekilde hafriyat dökülen bazı boş araziler bulunduğunu ve bunların tek tek tespit edildiklerini belirterek, bu sorunu şahıslara ait tapulu mülkleri çit çekmek suretiyle çözeceklerini söyledi
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Başkan Yıldırım bu hafta dört mahallenin muhtarı ile bir araya gelerek soruları cevapladı. Hekimbaşı Av Köşkü’nde gerçekleştirilen ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanan programa Çamlık Mahalle Muhtarı Barbaros Kandemir, Finanskent Mahalle Muhtarı Tacim Küşne, Mehmet Akif Mahalle Muhtarı Zeynep Aydoğan Önay ve Şerifali Mahalle Muhtarı Güller Temiz katıldı. Başkan Yıldırım, muhtarların mahallelerindeki orunlar ve vatandaşların talepleri ile ilgili yönelttiği soruları tek tek cevapladı.
Parklardaki güvenlik konusu ve ışıklandırma ile ilgili yöneltilen bir soruya Başkan Yıldırım, “Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine 120 tane büyük parkı seçerek bir çalışma gerçekleştirdik ve şuana kadar bunların 48 tanesine kamera sistemi kurduk. Bu kameralardan hem polis ekipleri hem de biz belediye olarak parkları takip edebiliyoruz. Ve bu parklara güvenlik kamerası yerleştirme çalışmaları da devam ediyor. Ayrıca bu parkların daha güvenli olması için aydınlatma çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.
Vatandaşlardan en çok gelen konulardan biri olan hafriyat ve çöp dökülen boş araziler konusuna da değinen Başkan Yıldırım, bu konuyu da önce mülk sahiplerini çit çekmeleri konusunda uyarmak suretiyle uyulmadığı takdirde de belediyenin çit çekerek mülk sahiplerinden tahsil etmesi suretiyle çözeceklerini söyledi.
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Boş araziler konusu önemli. Ümraniye’de bin 200’e yakın boş arazi var. Bunların sahipleri var ama bakımları açısından sahipsiz bir şekilde bırakıldıkları için hiç de güzel bir görüntü oluşturmuyorlar. Bunların hepsi tapulu mülk ama gelip bakmıyorlar. Biz de her seferinde bu arazileri temizleme durumunda kalıyoruz. Bu da belediye açısından yük getiriyor. Bir de kanuni olarak baktığınız zaman da kanuni değil bu iş yani. Sadece vatandaşların ihtiyacını karşılamak için yapıyoruz. Doğrusu o yaptığımız hizmetleri vatandaşa yöneltmek ve onları bir disiplin altına almaktır. Biz de onu yapacağız. Yani orada yapılan masrafları vatandaşlara rücu ettireceğiz. Buradan da duyurmuş olalım. Hatta etrafını çit çevirip bir daha toprak dökülmesin veya çocuklar gelip otlar büyüdüğü zaman yabancı maddelerden arınsın diye etrafına çit çevirelim diyoruz. Vatandaşa önce yazılı olarak bir ikazda bulunacağız. Gerekirse yazılı olarak birkaç defa uyaracağız. Eğer bu uyarının ardından yapmazlarsa biz kendimiz yapıp iki misli fiyatla kendisine rücu etme hakkımız var. Bunları da yaparsak daha da rahat olur çünkü her sene bir kere, iki kere oraları temizlemek aslında vatandaşların parasını bin 200 kişiye harcamak demek. Bu vatandaşın parası, bizim kendimize ait para değil ki. Yani belediyenin parası vatandaşın parası. Onu da eşit dağıtmamız lazım. Yani eşit şekilde hizmet etmemiz lazım” şeklinde konuştu.
Programa katılan mahalle muhtarları bazı park alanlarını ticaret alanına girmesi nedeniyle yeterince kullanamadıklarını söylemesi üzerine Başkan Yıldırım, “O parkları vatandaşların ilgisin çekmek için temalı parklara çevirebiliriz. Bir de bu mahallelere en yakın Osmangazi korusu var, 185 dönüm. Plan ve projeleri bitti. İhalesi bir ay içerisinde yapılıyor. Orada çok güzel, burada yaptığımız Ümraniye Millet Bahçesi gibi çok amaçlı bir bahçeye kavuşacak. İnsanlar oraya da gelme imkanı bulacak” dedi.