Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ EN İYİ 8 ARASINA GİRDİ..

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından, üniversitelerin 5 kategoride yürüttüğü en iyi uygulama örneklerine verilen THE AWARDS ASIA 2019 ödüllerinde kısa listeye kalan üniversiteler açıklandı. Yükseköğretimin Oscar’ları olarak kabul edilen ve bu yıl Asya kıtasındaki üniversitelerin ilk kez dahil edildiği ödül programında Özyeğin Üniversitesi, ‘Sektörel Eğitim Programı (SE Programı)’uygulaması ile Öğrenciler için Üstün Destek alanında en iyi sekiz üniversite arasında yer almaya hak kazandı.

Özyeğin Üniversitesi, 21 ülkeden yaklaşık 80 üniversitenin başvurduğu THE Awards Asia’da tüm kategorilerde Türkiye’den listeye giren üç, Öğrenciler için Üstün Destek kategorisinde ise yine Türkiye’den listeye giren iki üniversiteden biri oldu. Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk “Sektörel Eğitim Programı ile öğrencilerimize sunduğumuz üniversitemize özgü destek sisteminin, dünyanın en prestijli derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education’nın Asya kıtasını kapsayan değerlendirmesinde, Öğrenciler için Üstün Destek alanında en başarılı sekiz uygulamadan biri seçilmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi. İngiliz yükseköğretim derecelendirme kuruluşu THE (Times Higher Education) dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasının yanı sıra 14 yıldır alanında en iyi uygulamaların ödüllendirildiği THE AWARDS programını da yürütüyor. THE, bu yıl ilk kez Asya kıtasındaki üniversiteleri de The Awards Asia adı altında ödül programına dahil ederek erişimi genişletti.

Özyeğin Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Sektörel Eğitim Programı, öğrencilerin eğitim ve istihdam edilebilirlik değerlerini arttırarak, eğitim deneyiminde dönüşüm yaratmak üzere kurgulanmış bir uygulama. Program, Türkiye’deki lisans müfredatlarında eksik olan sektörel bilgi, soyut beceriler ve iş deneyimini, öğrencilerin öğrenim yolculuğu ile sistematik olarak bütünleştiren bir eğitim felsefesi ile öne çıkıyor. Birbirine bağımlı üç boyuttan oluşan program, “Sektörel Çözümler” dersi ile lisans programlarını güçlendirmek üzere tasarlanmış olan akademik boyut,  akademik birimler tarafından yönetilen, müfredata dahil zorunlu stajlar ve ders dışı destek kapsamında sunulan kredisiz staj imkanlarını kapsıyor.

Reklamı Geç